Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Костянтинівська сільська громада

15.10.2024 11:25

Інформація про результати виконання завдань та заходів програми економічного, соціального та культурного розвитку Костянтинівської сільської ради на 2024 рік.

4c3c12b6-014a-4569-9074-9af76ab17e77.jpg

Пріоритетними завданнями Програми є забезпечення підтримки жителів громади в особливих умовах воєнного стану та підготовці до відновлення життєдіяльності громади після деокупації території. За  дев`ять місяців вдалося реалізувати виконання завдань в слідуючих напрямках:

  1.  Розвиток економіки громади, зміцнення та розвиток малого та середнього підприємництва та залучення інвестицій:

 

а) Розроблено та направлено презентаційні матеріали про громаду  для розміщення на платформі  Cities4Cities.

б) Забезпечено надходження єдиного податку з фізичних осіб , які здійснюють свою діяльність на підконтрольній території України в сумі 333.4тис.грн.

в) Забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати у сумі 600,2тис.грн.

  г) Бюджет Костянтинівської сільської територіальної громади третій рік поспіль виконується в умовах воєнного стану, введеного в Україні з 24 лютого відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні. 

У січні-вересні  2024 року до загального фонду бюджету сільської територіальної громади надійшло 849743  грн.  податків і зборів, що становить 71,89 відсотка до планових показників на цей період (1182000 грн).

    Не виконання плану зумовлено зменшенням надходжень податку на доходи фізичних осіб внаслідок призупинення трудових відносин з працівниками бюджетних установ які знаходяться на ТОТ, а також звільнення працівників.

 

2.  Розвиток земельних відносин та землевпорядкування територій:

  Забезпечити виконання планових заходів не вдалося з причини тимчасової окупації території.

 

3. Житлово-комунальне  господарство та дорожньо-транспортний комплекс:

  Забезпечити виконання планових заходів не вдалося з причини тимчасової окупації території. Багатогалузеве  комунальне підприємство «Пролісок» знаходиться на ТОТ , робота підприємства тимчасово призупинена.

 

4. Благоустрій території, поліпшення стану довкілля, забруднення навколишнього середовища:

  Забезпечити виконання планових заходів не вдалося з причини тимчасової окупації території.

 

5. Соціальний захист населення:

   

      а) Створено реєстр пільгових категорій населення (дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського спілкування, багатодітних сімей, учасників війни, учасників АТО,), які систематично оновлюються. Станом на 30 вересня 2024 року  на  первинному обліку в службі у справах дітей Костянтинівської сільської ради перебуває 20 дітей (7 дітей-сиріт та 13 дітей,  позбавлених батьківського піклування). Всі діти  з первинного обліку влаштовані до сімейних форм виховання, з них:

- 3 дитини виховується під опікою (піклування);  

 - 16 дітей в ПС та ДБСТ;  

 - 1дітина в сім’ї родичів та знайомих.

      На обліку в службі перебуває 15 дітей (5 сімей), які опинилися у складних життєвих обставинах( всі сімʼї перебувають на тимчасово окупованій території)

      З дітьми та їх батьками ведеться робота в онлайн режимі, сімʼї , які перебувають на підконтрольній території України надсилають фото дітей та всі належні довідки та документи. Вся документація служби залишилася на окупованій території Костянтинівської ОТГ, тому ведеться робота у оновленні документів для особових справ дітей.

     б)  Відновлено роботу  відділу з надання адміністративних послуг ( ЦНАП) та отримали доступи до необхідних реєстрів, а саме до: 

-  «Реєстру  пошкодженого та знищеного майна»

-  «Реєстру територіальних громад»,

-   «Порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» та « Єдиного державного реєстру адрес», 

-     Відновили доступ та отримали програмне забезпечення до інформаційної системи « Соціальна громада» 

-     Відновлений доступ до адміністративної панелі платформи «СВОЇ»
-     Відновлено роботу з адміністрування чат-боту «СВОЇ»
-     Створено на платформі «СВОЇ» окремий сайт ЦНАПу Костянтинівської
громади та переведено в доменну зону «gov.ua».
-     Впроваджено сервіс електронної черги на окремому сайті ЦНАПу.
-     Впроваджено сервіс «Електронна приймальня»
-     Впроваджено сервіс замовлення послуги «Мобільна валіза».
-     Офіційний сайт Костянтинівської ТГ приєднано до інтегрованої системи
електронної ідентифікації (ID.GOV.UA) для авторизації в системах
електронних петицій, електронних звернень, "Е-Консультацій" та "Бюджету
участі".

      в) Для підтримки  та посилення соціального захисту військовослужбовців та членів їх родин розроблена Програма реалізації соціальної політики Костянтинівської СТГ на 2024 рік, заходами якої передбачено надання одноразової матеріальної допомоги зазначеним категоріям. За дев’ять місяців допомогу отримали 32 жителя громади на загальну суму 460,00 тис.грн.

6.Освіта:

Станом на 01 січня 2024 року Костянтинівська територіальна громада Каховського району Херсонської області має у підпорядкуванні заклади освіти:

  • Костянтинівський опорний заклад загальної середньої освіти (далі – Костянтинівський ОЗЗСО) та його філії (Червонополянська, Дубівська, Антонівська);
  • Ясла-садок «Ромашка» (с. Костянтинівка);
  • Червонополянський ясла-садок «Ромашка» (с. Червона Поляна);
  • Ясла-садок «Сонечко» (с. Дубівка).

        Костянтинівський ОЗЗСО призупинив освітню діяльність з 01 вересня 2022 року у зв’язку з суттєвим збільшенням міграції учасників освітнього процесу і, як наслідок, недостатньої кількості учнівського контингенту; працівники закладу з цього часу перебувають у простої.

        Протягом  2024 року була проведена робота по відновленню освітнього процесу з 01 вересня 2024 року в закладі, але суттєве зменшення кількості учнів, які мали б змогу навчатися в нашому закладі онлайн, не відповідає чинному законодавству, тому не вдалося відновити дистанційний процес навчання.

Станом на 01 січня 2024 року Костянтинівська територіальна громада налічувала 322 дитини шкільного віку, станом на 01 вересня 2024 року налічує – 348 дітей.

Протягом 2024 року відбулися суттєві зміни кількісного складу педагогічних працівників опорного закладу, а саме:

 станом на 01 січня 2024 року у закладі працювало 40 педагогічних працівників, а станом на 01 вересня 2024 року в опорному закладі обліковується 22 педпрацівника. З педпрацівниками, які перебувають на ТОТ і за межами України були призупинені трудові відносини.

 

7.Охорона здоров`я:

  Костянтинівська СТГ не являється засновником медичних закладів, які надавали послуги на території громади.  Забезпечити виконання запланованих заходів не вдалося з причини тимчасової окупації території.

 

8.Забезпечення повноцінної роботи апарату громади:

а)Матеріально технічне забезпечення апарату Костянтинівської сільської ради та Костянтинівської сільської військової адміністрації ( придбання комп’ютерної техніки та обладнання та інших матеріалів) було реалізовано за рахунок отриманої гуманітарної допомоги на загальну суму 263,6 тис.грн.

а) Програмне забезпечення придбавалось за рахунок коштів місцевого бюджету на  суму 30,6 тис.грн.

9.Цивільний захист населення:

  а) в резервному фонді сільського бюджету на 2024 рік передбачено кошти в сумі 1450,0 тис.грн. на ліквідацію наслідків збройної агресії.

   б) для облаштування пунктів незламності в  населених пунктах громади за рахунок отриманої гуманітарної допомоги  створено резерв з генераторів та ПММ для їх роботи на суму 59,7тис.грн                                   

   в) проведено  роботу по створенню робочої карти  території громади для проведення робіт з очищення  та розмінування об’єктів критичної інфраструктури.

   г) створено графік для працівників ОМС та СВА для проходження навчання з питань цивільного захисту у 2024 році.

  10.Оборонна робота:

          а)   для  забезпечення фінансової підтримки з виконання заходів національної безпеки та оборони надано субвенції :

- Каховському районному відділу поліції -100,0 тис.грн.     

- Чорнобаївській СТГ-1000,0 тис.грн. 

- Бериславській МТГ- 1000.0 тис.грн.